Alla inlägg under september 2008

Av Lisa - 5 september 2008 21:47

Nu har sambon och Melvin kommit i säng. Melvin vill dock inte sova så jag lämnade över honom till Mattias för att kunna få en liten stund framför datorn. Men nu får jag visst gå och ta över, Mattias verkar sur.


God natt alla

Av Lisa - 5 september 2008 17:48

Nu är sambon hemma, det är officiellt fredag/helg och hela familjen är döslut. ;-) Jag har nyss fått Melvin att somna litegrann, så jag passar på att kolla mail etc medans Mattias fixar mat. Åt förresten upp resten av kladdkakan förut, Mattias och jag fikade när han kom hem. Så var det med det... :-/


I morgon är det marknad i Borensberg, älskar verkligen den marknaden. Men dessvärre verkar inte Mattias vara särskilt sugen på att gå.


Nu vakna lilleman, måste gå...

Av Lisa - 5 september 2008 10:49

Vilken underbar natt! *not* Melvin var så snäll och sov 4,5 timme igår kväll, med början klockan sex. Yes, tänkte jag, vad bra. Nej skulle jag tänkt. Detta resulterade i att när Melvin vaknade strax efter 2 på natten för mat, så var han klarvaken!!! Eller rättare sagt, han var trött och somnade vid bröstet hela tiden, men låg och gnällde för att han var hungrig. Vil halv tre hade jag äntligen fått i honom lite mat och gick för att byta kissblöja. Jag lyckades göra det utan att han vaknade speciellt mycket. Men kommer lagom in i sovrummet igen och lägger ner honom i sin säng när han halvsover, så hör jag hur det brakar till i blöjan. Han har bajsat!!! Och när han bajsar, då kommer det mycket och det är flytande så det är bara att byta direkt om man inte vill ha hela sängen kladdig. Sagt och gjort, tillbaka till skötbordet. Men NU vaknar Melvin till, ligger och skrattar och jollrar på skötbordet. När jag håller på och torkar bajs kissar han ner sin kläder, så dessa får jag ta av. Och NU är Melvin jättepigg. Försöker söva på armen, men han bara ligger och pratar. Lägger i sin säng, och tänker att han somnar snart, men han börjar gråta så fort jag släcker lampan. När jag tänder lampan igen börjar han direkt prata. *suck* Mattias som ska jobba förmiddag och ska gå upp vid halv fem vaknar också, erbjuder sig att försöka söva när han hör hur jag svär. Melvin är fortfarande skitglad. När klockan är fyra ger Mattias upp med att försöka sova, och går upp och duschar istället. Melvin hamnar i sängen bredvid mej. Halv fem är det dags för mat igen, och när det är gjort börjar Melvin äntligen bli trött. Efter att jag lagt honom på sin kudde bredvid mej börjar ögonen äntligen falla ihop, och vid fem somnar han. *JIPPI* Mattias kommer och ser att han sover (jag med nästan) och gör tummen upp och släcker åt oss (stackarn har inte fått sova mycket). Sedan vaknar Melvin bara för mat varannan timme som vanligt. Är lite fascinerad av de som får sova hela natten utan matning när deras bebisar är kring tre månader, det tror inte jag att jag kommer få uppleva. Melvin han äter nu ca 4 ggr per natt, tveksamt att han lägger av med allihopa inom 1,5 månad. Ett tag sov han lite längre under två pass på natten, vilket ledde till att jag bara behövde vakna två gånger och mata, men Melvin verkar ha glömt hur praktiskt det var. Eller också behöver han äta mer just nu, för att han är i en tillväxtperiod (vår långe man). :-) Jaja, det märker vi väl.


Idag är det iaf fredag. Men jag tror vi kommer vara ganska trötta ikväll efter nattens bravader, iaf jag och Mattias. Får se om jag orkar gå en långpromenad idag då? Är lite sugen, men samtidigt så himla trött, det bara kliar i ögonen. Ska nog gå ner och äta lite först, starta en tvättmaskin, och se vad jag orkar med. Vädret ser lite grått ut också, gör att det tar emot lite extra.


Kram

Av Lisa - 4 september 2008 23:05

Jahopp, så var det torsdag kväll. Melvin och jag är på bättringsvägen, eller rättare sagt, jag är frisk och Melvin är bara ytterst lite snorig, som mest märks när han har sovit länge eller gråtit. Så snart är vi båda friska till 100% igen.

Melvin är så fruktansvärt söt när han skrattar och pratar, det värmer mitt mammahjärta så otroligt! Och han skrattar och pratar mer och mer för varje dag. De första gångerna han gjorde det var det bara på skötbordet, nu får man höra och se lite var stans. När vi myser i sängen, när han sitter i babysittern, när han leker i babygymmet, på filten mellan oss (mej och Mattias) i soffan, när han ligger i våra armar. Fantastiskt! :-) Och idag har varit ytterliggare en dag utan speciellt mycket skrik, trots att han inte fått något MiniFom. Jag älskar den lille krabaten så otroligt mycket!


Idag blev det ingen promenad, vi har bara varit hemma och myst hela dagen. Jag blev otroligt godissugen på eftermiddagen, och var allvarligt sugen på att be Mattias köpa hem choklad när han åkte och handlade. Men nej, sa jag till mig själv, det är ju inte helg. Det är ju bara två dagar sen vi gjorde dealen jag och Mattias. Men vad ska man göra när man nästan dreglar av sötsug? Jo, man bakar något gott! Då krävs det ju lite arbete, och det är ju inte direkt så att jag kommer orka göra det varje dag. Men vad ska man baka då är ju frågan. Eftersom jag har störst sug efter choklad så måste det ju vara något "chokladigt". Vi hade dåligt med ägg, så det fanns inte så himla många alternativ. Det fick bli kladdkaka, ett recept som jag har som det ska vara choklad på. Jag och Mattias åt det på kvällen tillsammans med varsin mugg te samtidigt som vi såg Mumien 3 och Melvin sov mellan oss i soffan. Himla mysigt, och gott. Och ett stort plus är ju att det finns massor kvar, så då kanske vi inte ens behöver köpa något snask till lördagen utan kan äta kakan. ;-)


Nej, nu ska jag gå och se om jag orkar fortsätta läsa. Vill ju läsa klart Deverry-serien, har ju en ny bok som jag inte hunnit läsa, så jag kan fortsätta med Wheel of Time, där jag har flera böcker jag inte läst. Dessvärre har ju den författaren, Robert Jordan, dött innan serien blev klar, men den ska ju skrivas färdigt av en annan men det lär väl ta lite tid. Och längtar så himla dant tills nästa bok i serien "Grottbjörnens Folk" släpps. Nu är det ju 6 år sedan förra delen släpptes, då hade det iofs gått 12 år sedan delen innan släpptes. Men tanten är ju 72 år nu, hon måste ju snabba på lite om hon ska hinna skriva klart! Är även himla sugen på att läsa Shannara-böckerna, och Minne Sorg & Törne, och läsa Dan Browns börker, har ju inte läst alla än. Kort och gott, jag är extremt lässugen. Men det är lite svårt att få tid att läsa när man har en 1½ månaders bebis som inte tycker det är roligt att sova längre stunder på dagarna längre, och sambon jobbar och är döslut när han kommer hem så att jag för det mesta får ta hand om Melvin även då. Men som jag hela tiden säger, det kommer bli bättre vartefter Melvin blir äldre och kan roa sig själv ibland. :-)


Javisst ja, jag skulle ju gå och läsa. Fastnade visst i mina drömmar om böcker. Men nu säger jag god natt.


God natt allihop! 

Av Lisa - 4 september 2008 11:03

Så var det torsdag. Snart helg, JIPPI!!! Ska bli så skönt, skönt för Mattias är hemma och jag kan få lite avlastning från Melvin. Kanske få vara Lisa i någon timma, inte bara Melvins privata kelgris, mjölkautomat och blöjbytare. ;-) Och givetvis att få umgås med sin kära sambo, det är ju trevligt.


Idag har jag inga planer alls, ska bara slappa framför tv:n!


Kram

Av Lisa - 3 september 2008 23:27

I förmiddags ringde då min pappa och bad om datorhjälp. Det var himla skönt att gå ut och gå med vagnen, iaf när Melvin väl somnat (han skrek första 10 minuterna i vagnen). Gick och njöt av solskenet, underbart. Ca 40 minuter tog promenaden, lite lagom långt.


Pappas dator däremot, den är inte lika underbar. Internet vägrar ansluta (trådlöst) efter installation av Service Pack 3 till XP. Hatar när datorer krånglar. Och det är ju alltid mej dom ringer till. Iofs brukar jag oftast kunna fixa problemen, men idag gick jag bet. Däremot fick pappa och Eva möjlighet att mysa massor med lilla Melvin, de blev så glada. ;-) Han har legat och jollrat och skrattat hos dem nästan hela eftermiddagen.


När jag varit där ringde jag efter Mattias som kommit hem från jobbet, så han fick komma och hämta upp oss så vi kunde åka och handla. Melvin har en stor förbrukning av blöjor, så det var återigen dags att handla. Då passade vi på att köpa en grillad kyckling till mat, som avnjöts med pomme och Cola. Supergott. Inte världens nyttigaste mat, men inget godis eller snask i övrigt iaf. Och har inte saknat choklad ett dugg idag (misstänker att jag är choklad -oholic), och det är ju skönt.


Jag gör ett litet experiment med Melvin också. När han var ca 2-3 veckor började han skrika så himla dant, så vi misstänkte kolik. Sagt och gjort, pratade med BVC och fick recept på MiniFom som ska hjälpa. Redan dagen efter slutade skriket och har varit lugnt sedan dess. Visst, ibland skriker han, men det gör ju alla barn. Och det är inte alls lika illa som det var då. Men nu på sista tiden har jag försökt minska ner dosen på MiniFomet för att se hur mycket han egentligen behöver, känns ju onödigt att mosa i honom mer än vad som behövs. Men trots att jag minskat mer och mer har han inte börjat skrika. Så idag har jag testat helt utan, och han har inte alls skrikt speciellt mycket, iaf inte utan orsak. När han har skrikit har det varit för att han behöver ny blöja, mat, myssugen eller är extremt trött. Och dom orsakerna är ju inget konstigt om han skriker. Ska testa några dagar till, se om idag var ett undantag eller om han faktiskt inte behöver MiniFom längre *hoppas hoppas*.


Åh vad jag älskar att läsa. Har kommit in i en läsperiod nu igen, skulle kunna läsa dygnet runt. Inte så lätt med ett spädbarn, men på kvällarna hinner jag läsa iaf. Dessvärre är min bokhylla i akut behov av damning, börjar bli stora dammtussar på böckerna. Får se om jag orkar/hinner med det innan veckan är slut. Bokhyllan står ju i sovrummet så det skulle ju kännas lite fräschare.


Nej, nu ska jag hoppa in i sängen och läsa lite till, se om lilleman vaknar och vill ha lite mat snart också.


Kram på er alla

Av Lisa - 3 september 2008 11:18

Jahopp. Så var det onsdag, snart halva veckan gått. Skönt! Lilleman har vaknat massor med gånger i natt för att äta, och varit allmänt gnällig. Kanske behöver öka på produktionen av mat, även om det inte känns som det då jag läcker konstant. Men men, han bestämmer. ;-)

Pappa ringde för en stund sen, han hade problem med datorn, får inte in internet, och ville att jag skulle komma och kolla. Passar min nya livsstil perfekt då jag och Melvin kan ta en promenad dit. Var uppe i natt och letade reda på kartan över skogen här där vi bor, tänkte gå där, men då kan vi ju traska till pappa istället. Dessvärre har inte vädret varit riktigt med mej då det har spöregnat. Känns tunt att köra första långpromenaden i regn, då det känns tungt från början. Men samtidigt, kanske är det som behövs! För då kommer det ju inte alls vara lika jobbigt om det sen är solsken nästa gång. Och som jag sa till pappa, "Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" (värsta klyschan). Men jag har ju faktiskt köpte en ordentlig stor regnjacka på Lindex för 350:- just för sånt här, då måste jag ju faktiskt använda den. :-)


Vi höres!

Av Lisa - 2 september 2008 23:48

Jahopp. Idag skulle man åkt till viktväktarna med Cicci och Monica. Kände verkligen inte för det, inte minsta lilla. Men det gjorde jag iofs inte förra veckan heller när vi skrev in oss. Men jag har fuskat så himlar dant, knappt räknat en enda point, och ätit massa godis och pizza en dag till och med. Tror iofs inte att det hänt några stora hemskheter på vågen, kanske nått hekto upp, inte mer. Men iaf...

Men så hade ju jag och Melvin den stora "turen" att vi blev riktigt förkylda. Alltså kunde vi ju låta bli att åka till vv då vi var sjuka, plus att jag övertygade mig själv (väldigt lätt gjort) om att jag fick tröstäta för att jag var sjuk. Nu var det ju ingen dödlig sjukdom direkt, utan lite ont i halsen, snorig näsa och jag har haft lite feber. Men passade mitt anti-vv humör perfekt! Undrar om det var psykologiskt framkallat? ;-)

Om man säger så här, det är ju inte så att jag INTE vill gå ner i vikt, det är bara att just nu orkar jag inte kämpa för det. Och att gå på möten och väga sig, och betala pengar för det, känns som lite korkat, när jag ändå inte har försökt. Men jag vet ju samtidigt att kilona inte kommer ramla bort av sig självt, och att jag bara behöver komma igång så går det. Men det känns väldigt segt.

Melvin och jag ägnade dagen åt att ta sovmorgon, mysa, sjunga och gosa. Och jag passade på att titta på tv när Melvin sov. En trevlig dag i största allmänhet! Och så åt jag förstås massor med choklad!!!


Men efter ett tag kände jag bara usch!!! Det blev sliskigt med godis, blä. Och det är det jag väntat på. Jag är periodare när det gäller godis. Ibland äter jag knappt nåt, och ibland äter jag massor. Men när jag ätit mycket ett tag så blir det äckligt. Och det är då jag kan bestämma mig för att det får räcka. Så ikväll gjorde jag en deal med Mattias (som också behöver tappa ett antal kilo) att från och med nu ska vi bara äta onyttigt på lördagar, och han gick med på det. Och det känns faktiskt skönt. Sedan får vi se hur länge vi kan hålla det... :-)


Här i denna blogg kommer jag att avslöja alla mina fuskstunder, så att min vän "Cicci Skipper" kan skälla på mig... ;-) Men också alla mina duktiga stunder.


Nej nu måste jag verkligen försöka få min lille son att sova!


Kram alla

Presentation


Jag heter Lisa och är tvåbarnsmamma till Melvin (född 2008) och Lucas (född 2010). Här berättar jag om mitt liv, min familj och mitt intresse för bakning.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards