Direktlänk till inlägg 9 september 2012

Hur man gör en krokodil

Av Lisa - 9 september 2012 21:25

Länge sedan jag gjorde en instruktion här, eller ett inlägg överhuvudtaget. Men jag gjorde så roliga tårtdekorationer igår så jag kände mig tvungen. Hade fått en förfrågan att göra en krokodiltårta, så här kommer den.   



Börja med att forma en korv av marsipan (eller sockerpasta) i någorlunda krokodil-form. Först rullade jag formen men konstatera snabbt att det var lättare att bara klämma korven i rätt form. Glöm inte ansiktet!



   

Sedan använda jag lite smala verktyg för att göra ränder utmed kroppen, dels långa ränder från huvud till svanstipp, dels på tvären för att det skulle bli som små taggar på kroppen. Glöm inte ränderna på nosen.


 

Nu är det dags för huvuvdet. Använde ett smalt verktyg för att skära upp en mun, och en liten rund kula för att göra ögonhålorna. Ögonen gjorde jag precis i slutet, men de är inte så svåra. En liten liten vit kula plattas til och sätts i varje håla. På varje ögonvita ritar jag ett lodrätt streck (se nedersta bilden).



Dags för benen. Här visar jag de tre stegen jag gjorde. Först rulla ut en avlång smal korv. Sedan vika till en fot/ben-form och platta ut foten. Och slutligen använda en kniv eller något för att fixa till tår och lite ränder även på benen. Efter det var det ju bara att trycka dit dem, vill man att det ska sitta riktigt fast limmar man med ätbart lim.





 

Jag valde att böja till formen på dem då de skulle sitta på en rund tårta som dekorationskant. Här ser ni även de verktyg jag använde, men om man inte har dem så funkar det likabra med kniv och tandpetare.


  

Sedan är det bara att sätta krokodilerna som man vill ha dem.


Lycka till!

/Lisa




 
 
Ingen bild

Victoria

7 april 2015 07:12

Jättefina krokodiler. Tänkte jag själv skulle försöka mig på. Ungefär hur många gram marsipan gick det åt? Kan man göra dom några dagar innan och förvara i låda med lock?

Lisa

27 juni 2015 18:21

Vet inte hur många gram, gjorde bara på känn. Borde väl kunna göras i förväg, men risken finns ju att de blir lite torra.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa - 30 juli 2012 08:24

Okej, jag är världssämst på att uppdatera här. Lägger upp bilderna på FB och sen kommer jag inte längre... Så det enklaste är ju,att om nån vill kolla bilder så hör ni av er så fixar jag det... ;-) ...

Av Lisa - 24 juni 2012 14:30

Jahopp, nu är det äntligen semester. Så skönt! Avslutade med att fixa 18 tårtor sista två veckorna så det rog väldigt mycket energi! Men nu är det iaf ledigt! Det som är extra skönt är att det är första sommaren på 4 år som jag helt och fullt kan ta...

Av Lisa - 7 maj 2012 20:46

Maj är en ganska intensiv tårtmånad då både mamma, pappa och jag fyller. Sedan har vi också lite släkt och vänner som ber om tårtor. Men jag säger som jag brukar, jag hjälper alla jag kan och orkar. :-)   Här iaf Först ut är en Rapunzel-tårta t...

Av Lisa - 25 april 2012 20:45

Ja utan att tveka kan vi ju nu konstatera att Lucas också fått vattenkoppor, 12 dagar efter Melvins bröt ut. Vad vi hoppades på, men det tar på en att ta hand om sjuka barn så länge. Grabbarna hann ju bara tillbaka 1 dag på dagis innan det blev dags ...

Av Lisa - 23 april 2012 21:29

Nu har Melvin betat av vattenkoppor, under påsklovet. Blev inte så mycket jobb gjort pga det, men det var skönt det också. Melvin fick typ 300 koppor, men var för det mesta glad ändå. Under påsklovet bestämde jag mig för att prova att baka Macroner...

Presentation


Jag heter Lisa och är tvåbarnsmamma till Melvin (född 2008) och Lucas (född 2010). Här berättar jag om mitt liv, min familj och mitt intresse för bakning.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards