Alla inlägg den 4 september 2008

Av Lisa - 4 september 2008 23:05

Jahopp, så var det torsdag kväll. Melvin och jag är på bättringsvägen, eller rättare sagt, jag är frisk och Melvin är bara ytterst lite snorig, som mest märks när han har sovit länge eller gråtit. Så snart är vi båda friska till 100% igen.

Melvin är så fruktansvärt söt när han skrattar och pratar, det värmer mitt mammahjärta så otroligt! Och han skrattar och pratar mer och mer för varje dag. De första gångerna han gjorde det var det bara på skötbordet, nu får man höra och se lite var stans. När vi myser i sängen, när han sitter i babysittern, när han leker i babygymmet, på filten mellan oss (mej och Mattias) i soffan, när han ligger i våra armar. Fantastiskt! :-) Och idag har varit ytterliggare en dag utan speciellt mycket skrik, trots att han inte fått något MiniFom. Jag älskar den lille krabaten så otroligt mycket!


Idag blev det ingen promenad, vi har bara varit hemma och myst hela dagen. Jag blev otroligt godissugen på eftermiddagen, och var allvarligt sugen på att be Mattias köpa hem choklad när han åkte och handlade. Men nej, sa jag till mig själv, det är ju inte helg. Det är ju bara två dagar sen vi gjorde dealen jag och Mattias. Men vad ska man göra när man nästan dreglar av sötsug? Jo, man bakar något gott! Då krävs det ju lite arbete, och det är ju inte direkt så att jag kommer orka göra det varje dag. Men vad ska man baka då är ju frågan. Eftersom jag har störst sug efter choklad så måste det ju vara något "chokladigt". Vi hade dåligt med ägg, så det fanns inte så himla många alternativ. Det fick bli kladdkaka, ett recept som jag har som det ska vara choklad på. Jag och Mattias åt det på kvällen tillsammans med varsin mugg te samtidigt som vi såg Mumien 3 och Melvin sov mellan oss i soffan. Himla mysigt, och gott. Och ett stort plus är ju att det finns massor kvar, så då kanske vi inte ens behöver köpa något snask till lördagen utan kan äta kakan. ;-)


Nej, nu ska jag gå och se om jag orkar fortsätta läsa. Vill ju läsa klart Deverry-serien, har ju en ny bok som jag inte hunnit läsa, så jag kan fortsätta med Wheel of Time, där jag har flera böcker jag inte läst. Dessvärre har ju den författaren, Robert Jordan, dött innan serien blev klar, men den ska ju skrivas färdigt av en annan men det lär väl ta lite tid. Och längtar så himla dant tills nästa bok i serien "Grottbjörnens Folk" släpps. Nu är det ju 6 år sedan förra delen släpptes, då hade det iofs gått 12 år sedan delen innan släpptes. Men tanten är ju 72 år nu, hon måste ju snabba på lite om hon ska hinna skriva klart! Är även himla sugen på att läsa Shannara-böckerna, och Minne Sorg & Törne, och läsa Dan Browns börker, har ju inte läst alla än. Kort och gott, jag är extremt lässugen. Men det är lite svårt att få tid att läsa när man har en 1½ månaders bebis som inte tycker det är roligt att sova längre stunder på dagarna längre, och sambon jobbar och är döslut när han kommer hem så att jag för det mesta får ta hand om Melvin även då. Men som jag hela tiden säger, det kommer bli bättre vartefter Melvin blir äldre och kan roa sig själv ibland. :-)


Javisst ja, jag skulle ju gå och läsa. Fastnade visst i mina drömmar om böcker. Men nu säger jag god natt.


God natt allihop! 

Av Lisa - 4 september 2008 11:03

Så var det torsdag. Snart helg, JIPPI!!! Ska bli så skönt, skönt för Mattias är hemma och jag kan få lite avlastning från Melvin. Kanske få vara Lisa i någon timma, inte bara Melvins privata kelgris, mjölkautomat och blöjbytare. ;-) Och givetvis att få umgås med sin kära sambo, det är ju trevligt.


Idag har jag inga planer alls, ska bara slappa framför tv:n!


Kram

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Jag heter Lisa och är tvåbarnsmamma till Melvin (född 2008) och Lucas (född 2010). Här berättar jag om mitt liv, min familj och mitt intresse för bakning.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards