Alla inlägg den 1 februari 2011

Av Lisa - 1 februari 2011 22:06

Grattis Lucas 4 månader. Tänk vad tiden går fort! För 4 månader så här dags satt jag i en säng på förlossningssalen, var öppen 7cm och frågade efter lustgasen. Nu är du en liten glad kille som tycker att det bästa här i livet är att slita av strumporna, äta och gosa.   


Min andra son, Melvin, är en glad storebror. Han älskar sin bror massor och vill väldigt gärna krama och pussa på Lucas. Nya grejen han kommit på är att ha Lucas i knät. Melvin har också börjat prata mer. Fortfarande är det inte många ord vi förstår, men det hörs att han försöker. Han har också börjat sjunga, allra helst Imse Vimse Spindel och Blinka Lilla Stjärna. Mammas sötis!


Dagarna bara springer fram nu, snart är det dags för dop. Idag har jag fixat sista tårtbottnarna, bland annat en glutenfri till lilla Matilda. Hoppas hon blir glad. Inte lätt när man är 4 år och inte får äta det alla andra får äta. Men nu ska hon få en egen tårta, i form av ett hjärta.     I övrigt är allt hemköpt, och snart fixat. Maten är det som är kvar att lagas, men det går ju inte att göra för tidigt. Men än så länge följer jag tidsplaneringen. Och det ska bli väldigt spännande  att testa de olika fyllningarna. Jag ÄLSKAR att baka tårtor, ger mig ett sånt ro i själen! Känns som att jag har hittat något jag vill göra i livet, synd bara att jag inte kom på det för 10 år sedan innan 300 000:- i studieskulder. Men än så länge är jag ju inte så gammal, får se om jag kan styra mitt liv åt det hållet. Kanske ett litet företag vid sidan av mitt andra yrke. Hmm...


Förresten, Lucas har börjat sova i egen säng på kvällen innan vi går och lägger oss. Förut har han varit nere i vardagsrummet med oss tills vi går och lägger oss, men senaste tiden har han varit så trött och kinkig, men ändå inte kommit till ro. Så igår och idag har jag testat att lägga honom i sin säng för att somna när han varit trött, och det har gått bra. Igår var jag kvar i sovrummet tills han somna, men idag gick jag innan. Men inga protester alls har det varit. Ska nog börja lägga honom där på dagtid också, han sover mycket bättre där. Det går bara så fort, tyckte det var alldeles nyss som han inte kunde sova om vi inte var i samma rum.


Har fått lite att tänka på idag, riktigt skojiga grejer. Jag tror jag ska satsa på det, bara jag vågar. Återkommer lite senare med mer om detta...


Kram

Lisa

Presentation


Jag heter Lisa och är tvåbarnsmamma till Melvin (född 2008) och Lucas (född 2010). Här berättar jag om mitt liv, min familj och mitt intresse för bakning.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards